Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

Ατμοσίδερο, πρέσσα ατμού ή σύστημα σιδερώματος: πώς κάνω τη σωστή επιλογή;

26.09.2024
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ατμοσίδερο, πρέσσα ατμού ή σύστημα σιδερώματος: πώς κάνω τη σωστή επιλογή;

  Καμία από τις δουλειές του σπιτιού δεν είναι ευχάριστη, αλλά η πιο βαρετή από όλες ( και με διαφορά) είναι το σιδέρωμα. Απαιτεί αρκετό χρόνο, κυρίως γιατί όλο το αναβάλουμε, κάνοντας το ¨βουνό ¨των ασιδέρωτων όλο και πιο ψηλό. Βρίσκοντας την κατάλληλη συσκευή σιδερώματος θα μπορέσουμε να ξεμπερδέψουμε από την αγγαρεία μια ώρα γρηγορότερα!

Ποιές είναι οι επιλογές μας;

Η τεχνολογία των οικιακών συσκευών και η εργονομία έχει αναπτυχθεί προς όφελος των νοικοκυριών. Μας προσφέρουν, έτσι, επιλογές και λύσεις,  ανάλογα με τις ανάγκες μας.

  • Ατμοσύστημα:  Πρόκειται για μια σταθερή αξία στο πέρασμα των χρόνων. Αποτελείται από μία θερμαινόμενη πλάκα και ένα ενσωματωμένο δοχείο νερού για την παραγωγή ατμού. Πρόκειται για την πρώτη οικιακή συσκευή που εκμεταλλέυτηκε τη δύναμη του ατμό, αντικαθιστόντας το ηλεκτρικό σίδερο με την καυτή πλάκα. Είναι η ιδανική λύση για μικρές και μεσαίες ποσότητας, αλλά για περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει αρκετός αποθηκευτικές χώρος, αφού πρόκειται για μια αρκετά μικρή συσκευή.  Τα σύγχρονα ατμοσίδερα διαθέτουν αρκετά μεγάλη δύναμη εκτόξευσης ατμού, κάνοντας το σιδέρωμα πιο γρήγορο. Το σχήμα τους τείνει να είναι ολοένα και πιο αεροδυναμικό δίνοντάς τους ευελιξία κινήσεων ακόμα και πάνω στα υφάσματα με δύσκολες πτυχώσεις. Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βάση είναι η παροχή ατμού, η ισχύς σε Watt, η χωρητικότητα της δεξαμενής και το βάρος της συσκευής.
  • Σύστημα ατμού: Είναι η σχετικά νέα προσθήκη στον τομέα του σιδερώματος, το οποίο ουσιαστικά δεν είναι καν σίδερο! Με το ειδικό ακροφύσιο που εκτοξεύει αέρα, είναι το κατάλληλο σίδερο για ρούχα που δεν απαιτούν επαφή με καυτό σίδερο, για ένα απλό φρεσκάρισμα, ενώ είναι η καλύτερη επιλογή για τις κουρτινές, αφού δεν χρειάζεται καν να τις ξεκρεμάσουμε. Ανάλογα τις ανάγκες, παρέχουν μοντέλα χειρός και όρθια (δαπέδου ή με κρεμάστρα), για όλες τις ανάγκες.


  • Σύστημα σιδερώματος: Χαρακτηριστικό του είναι η εξωτερική δεξαμενή νερού. Είναι ένα ηλεκτρικό σίδερο το οποίο δεν έχει προσαρτημένο πάνω του το μπόιλερ, αλλά συνδέεται με αυτό, μέσω μιας ευλύγιστης λεπτής σωλήνας. Το νερό βράζει στο μπόιλερ κι ο ατμός μεταφέρεται μέσω της λεπτής σωλήνας στο σίδερο εφόσον πατηθεί το σχετικό κουμπί απελευθέρωσής του. Είναι μια επιλογή που επιφέρει σίγουρα αποτελέσματα, καθώς στα περισσότερα ρούχα χρειάζεται μόνο ένα πέρασμα.Αυτό χρησιμεύει στο να σιδέρωμα υφασμάτων που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης, αλλά και για το φρεσκάρισμα ρούχων. Με το ρούχο να βρίσκεται στην κρεμάστρα του, προωθούμε κάθετα πάνω του ατμό και η δουλειά γίνεται αυτόματα. Ενώ, χάρη στο μέγεθος της δεξαμενής μπορούμε να σιδερώνουμε, χωρίς να χρειάζεται να σταματάμε συνέχεια για να γεμίζουμε νερό.
  • Πρέσα σιδερώματος: Μια αρκετά μεγάλη και ογκώδης συσκευή, η οποία μπορεί να ¨ ξεπετάξει ¨ τη στοίβα ρούχων στο άψε σβήσε! Η επιφάνεια μιας πρέσας είναι ίση με 8-10 σίδερα, η παροχή ατμού εξ ίσου μεγάλη, και η ευκολία που προσφέρει τεράστια. Ενδείκνυται για μεγάλες οικογένειες, αφού μπορεί να σιδερώσει ταυτόχρονα πολλά τεμάχια, όπως εσώρουχα, βρεφικά ρουχαλάκια, πετσετάκια κ.α. Η χρήση της είναι απλή: επιλέγουμε τη θερμοκρασία ανάλογα με το ύφασμα που σιδερώνουμε, κατεβάζουμε την πλάκα και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η πρέσα . Η πάνω πλάκα θερμαίνει το ύφασμα και η κάτω πλάκα διοχετεύει τον απαιτούμενο ατμό για άριστο αποτέλεσμα. Όταν το ύφασμα είναι έτοιμο, μια ηχητική ένδειξη μας ειδοποιεί να σηκώσουμε την πλάκα και τέλος! Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να στεκόμαστε όρθιοι και μπορούμε να σιδερώσουμε και καθιστοί είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα της πρέσας. Ακόμα, δεν ζορίζει τον καρπό και τον ώμο, αφού αντί να κινούμε το χέρι μας προς διάφορες κατευθύνσεις, εκτελούμε μόνο μια κίνηση. Ίσως, βέβαι, δυσκολευτούμε λίγο στην αρχή με ρούχα όπως πουκάμισα, μπλούζες, ρούχα με πιέτες κτλ, αλλά με τον καιρό θα γίνει σίγουρα πιο εύκολο!

Για να κάνουμε τη σωστή επιλογή, θα πρέπει να έχουμε αποφασίσει ποιό είναι το ποσό που θα διαθέσουμε, για τι όγκο θα το χρειαστούμε, με τι ταχύτητα σιδερώματος θέλουμε να σιδερώνουμε, αν προτιμούμε μια συσκευή που εξασφαλίζει άνεση και τι διαθέσιμο χώρο έχουμε για αποθήκευση.

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα