Αμεση αποστολή για όλα τα διαθέσιμα προϊόντα μας

Σκούπα Ρομπότ: design ή χρήσιμο εργαλείο;

05.07.2024
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ
Σκούπα Ρομπότ: design ή χρήσιμο εργαλείο;

Η έντονη και γεμάτη καθημερινότητα που βιώνουμε πλέον, μας έχει ωθήσει να βρίσκουμε συνεχώς νέους τρόπους να ελαφρύνουμε όπως και όσο μπορούμε τον όλο αυξανόμενο φόρτο εργασιών. Η νέα ¨ανακάλυψη ¨που όλο και περισσότερα νοικοκυριά εκμεταλλεύονται είναι η σκούπα ρομπότ.  Το σκούπισμα, άλλωστε, είναι μια από τις πιο ( αν όχι η πιο) κουραστική και βαρετή δουλειά.


  • Τι είναι η σκούπα ρομπότ;

  • Πώς επιλέγουμε το σωστό τύπο σκούπας;

  • Τι πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μια σκούπα ρομπότ;


Αρχικά, ας δούμε τι ακριβώς είναι αυτή η συσκευή. Είναι μια ασύρματη συσκευή καθαρισμού η οποία λειτουργεί αυτόνομα και με ελάχιστη αλληλεπίδραση από τον χρήστη. Διαθέτει μπαταρία και έξυπνα συστήματα ανίχνευσης. Είναι, συνήθως, συσκευές μικρές σε μέγεθος, ιδίως αν τις συγκρίνει κανείς και με τις συμβατικές ηλεκτρικές σκούπες. Αυτό τις καθιστά ιδανικές για σπίτια που δεν υπάρχει διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος.

Σήμερα οι επιλογές είναι πολλές. Αυτό που θα πρέπει να έχουμε αποφασίσει εμείς πριν προχωρήσουμε σε αγορά, είναι τι χρήση θα κάνουμε. Θα αντικαταστήσουμε πλήρως τη συμβατική μας σκούπας ή θα χρησιμοποιούμε την ρομποτική παράλληλα; Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σπιτιού μας και ποιες οι απαιτήσεις μας;


Χρήση:

Ένα βασικό μοντέλο θα βοηθήσει να διατηρήσουμε το σπίτι καθαρό αντικαθιστώντας ένα απλό σκούπισμα της κλασσικής ηλεκτρικής σκούπας, ενώ μια πιο προηγμένη ρομποτική ηλεκτρική σκούπα μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς την παραδοσιακή ηλεκτρική σκούπα και να φροντίσει τον καθαρισμό ενώ εμείς είμαστε στη δουλειά, σε κάποια βόλτα ή και σε κάποιο ταξίδι. Υπάρχουν επίσης ορισμένα μοντέλα που μπορούν να προσπεράσουν εμπόδια, να κατέβουν και να ανέβουν σκαλοπάτια ή να αναλάβουν ακόμα και το σφουγγάρισμα. Φυσικά υπάρχουν και τα πλέον οικονομικά μοντέλα, τα οποία κάνουν ένα πολύ βασικό σκούπισα, κοινώς ¨τα χοντρά ¨.


Διαρρύθμιση σπιτιού:

Σημαντικό ρόλο κατά τη διαδικασία επιλογής παίζει και ο χώρος μας.. Αν, λοιπόν, διαθέτουμε ένα σπίτι με πολλά έπιπλά ή αρκετά επιδαπέδια εμπόδια , επιλέγουμε μια σκούπα με ανίχνευση εμποδίων. Σχεδόν όλες είναι εξοπλισμένες με ανίχνευση εμποδίων. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έξυπνους αισθητήρες που χαρτογραφούν έξυπνα το περιβάλλον και αποφεύγουν τα οποιαδήποτε εμπόδια.


Κατοικίδια:

Όσοι έχουν κατοικίδια ξέρουν το βάσανο του καθημερινού σκουπίσματος. Οι σκούπες ρομπότ διευκολύνουν την κατάσταση. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν λειτουργίες και χαρακτηριστικά που τους επιτρέπουν να είναι από αποτελεσματικά στο να καθαρίζουν τρίχες από τα αγαπημένα μας κατοικίδια.


Ανάγκες φόρτισης:

Ναι αλλά ποιος θυμάται κάθε φορά να τη φορτίζει;  Εάν η περιοχή που πρέπει να καθαριστεί είναι πολύ μεγάλη, η μπαταρία της ρομποτικής ηλεκτρικής σκούπας μπορεί να μην είναι αρκετά μεγάλη για να σκουπίσει τα πάντα με μία κίνηση. Ευτυχώς, η αυτόματη φόρτιση εξαλείφει αυτό το πρόβλημα. Η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ εντοπίζει ότι υπάρχει λίγη μπαταρία και επιστρέφει αυτόματα στο σταθμό φόρτισης. Μόλις φορτιστεί η μπαταρία, η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ θα συνεχίσει να καθαρίζει εκεί που σταμάτησε.


Είδος πατώματος:

Δεν είναι όλα τα μοντέλα κατάλληλα για όλα τα πατώματα. Ή τουλάχιστον δεν καθαρίζουν τόσο καλά. Συνεπώς, πριν προχωρήσουμε στην αγορά, βεβαιωνόμαστε ότι το μοντέλο που έχουμε βρει είναι το ιδανικό για τις ανάγκες του σπιτιού μας.

Πέρα από τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θέλουμε εμείς να έχει σκούπα μας, υπάρχουν και κάποια πιο γενικά γνωρίσματα που θα πρέπει να προσέξουμε πριν ολοκληρώσουμε την αγορά. Ισχύς απορρόφησης: Τα Pascal (Pa) υποδεικνύουν τη μέγιστη ισχύ απορρόφησης της σκούπας. Όσο μεγαλύτερη, τόσο ευκολότερα θα μπορεί να καθαρίζει δύσκολες επιφάνειες, όπως για παράδειγμα χαλιά. Για μέτρο σύγκρισης, οι περισσότερες σκούπες ρομπότ, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 2000 με 2500 Pa. Επίπεδο θορύβου: Τα decibel (dB) είναι η μονάδα μέτρησης της έντασης του ήχου. Όσο χαμηλότερα τα decibel, τόσο πιο αθόρυβη η λειτουργία της σκούπας. Για παράδειγμα, μια σκούπα 69 dB ή λιγότερα είναι, κατά πάσα πιθανότητα, μια χαμηλού θορύβου επιλογή Μπαταρία: Επιλέγουμε μια σκούπα ρομπότ με αυτονομία 90 λεπτών ή μεγαλύτερη. Εξασφαλίζουμε, έτσι, πως με μία φόρτιση θα μπορέσει να σκουπίσει αποτελεσματικά τον χώρο σου. Τα περισσότερα μοντέλα σήμερα έχουν αυτονομία για περίπου 1-2 ώρες όπου για τα περισσότερα σπίτια, είναι αρκετή για ένα πλήρες καθάρισμα. Φίλτρα:  Ελέγχουμε τον τύπο φίλτρο που χρησιμοποιεί. Βεβαιωνόμαστε ότι είναι διαθέσιμα στην αγορά και εύκολα στην αλλαγή.  Κάποια μοντέλα διαθέτουν επαναχρησιμοποιούμενα φίλτρα, ενώ άλλα χρειάζονται αντικατάσταση.


Οι σκούπες ρομπότ είναι το μέλλον στο καθάρισμα και όπως όλα δείχνουν ήρθαν για να μείνουν, καθώς και εξελίσσονται συνεχώς και η ζήτηση τους όλο και αυξάνεται. Κάνουμε ενδελεχή έρευνα αγοράς και επιλέγουμε το μοντέλο που εξυπηρετεί πλήρως όλες μας τις ανάγκες. Διευκολύνουμε την καθημερινότητα μας και διατηρούμε το σπίτι μας καθαρό όλες τις ώρες τις ημέρας!

Βρες το ανταλλακτικό που ψάχνεις!

Εκκίνηση Αναζήτησης

Δημοφιλέστερα προϊόντα